GEÇMİŞİN CAZİBESİ

05 Aralık

(Muhabbetten sıkılırsanız 4.paragraftan başlayabilirsiniz)
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

Merhaballaarr,Bir değişiklik mi görüyorum ne diyenleri duyuyor gibiyim. Temalarıma bir yenilik,bir canlılık geldi.Artık yeni bir nefes diyerek yazılarımın daimliliğini umarak bu yazıya başlıyorum.Öncelikle teşekkür etmem gereken kişiler Esra Ve Büşra kardeşler yanı nam-ı diğer; kizkardeslerarasinda@blogspot.com sahibelerine burdan öpücüklerimi yolluyorum,sayfamın bu hale gelmelerinde emekleri çook..

12 gün önce geçirdiğim merdivenden düşme olayıyla da kendimi zirvede bıraktım:) O sırada Büşra'nın göbeğini tutmaya çalışıp kendimle beraber başkalarına zarar vermeyi saymazsak neredeyse 10-11 gündür ayağım alçıya alındı. Cuma günü çıkacaktı ancak yürüdüğüm için doktorum çıkartmadı. Ben evde yürürsem sorun olmaz sandığımdan baya basarak yürüyordum meğersem hiç basmamam gerekiyormuş:)) Her neyse yarın açılacak inşallah ve sonunda ev esirliğim bitecek.

Öncelikle teorik bilgi olarak ilk eteğimi diktim.Hocam değiştiği için o kadar mutluyum ki.. Kadında hız var en azından kısa zamanda çok fazla ürün elde edelim derdinde benimde en çok istediğim şeydi bu zamanda dikişede gidemediğim için ikinci ürünüme geçemedim ancak bir kaç şey daha öğrendiğimde buraya dikişle ilgili hocadan öğrendiğim şeyleri aktaracağım.Yazın paylaştığım dikiş maceramda sadece kendim dike dike öğreneceğimi hocaya gidecek zamanım olamayacağını düşünüyordum.Evet tek başımada diktiğim şeyler oldu ama öğretmenden öğrenmek ayrı bende sizinle bu bilgilerimi paylaşmak isterim.

Umarım şimdiye kadar sıkılmamışsınızdır.Uzun zaman biriktiği için benimde anlatmam gerekenler çoğalmışş.. Kışa girdik yakın zamanda kışın favori parçalarını aktarmaya çalışacağım şimdi ise kapak kızlarına bi bakalım diyorum. Herkesin hayalidir derginin kapağında olmak belki amaç farklı olsada biri moda dergisinin ister belki biri ekonomi dergisi biri siyasi dergide ister. Kapak olmak adı altında ele alırsak bir başarıyı dile getirir.En basitinden ''New York Times'''ın kapağında olmak ne onur vericidir. Yada her aktör/aktirist ''Vogue'' dergisinin kapağında olmak ister.



1916 Eylül ayı kapağı




Moda adına benimde destek aldığım.Her ay almaya çalıştığım Vogue dergisini ele almak istiyorum.Başlıkta ki gibi Gelmiş/Geçmiş Vogue Kızlarına bakalım diyorum eskiden tarzlar neymiş ? kapak kızlar kimmiş? Tanıdık birileri varmı bakalım.. İlk yayınını Amerika'da yapan 1892 yılında yayım hayatına başlayan hala daha kararlılıkla devam eden bir dergi.İlk kapakları çizimle başlamıştır,yani herhangi birini kapakta esas olarak almamışlar.Fotoğraftada görüldüğü gibi














1944,Kasım
1940lı yılların bize mirası olan yandan topuz ve önden hafif bombeli saçlar 1944'ün Kasım dergisinde yer verilmiş.Gömlekte aksesuarda şimdiki dönemlerde oldukça kullandığımız bir görüntü.Gömleğe kurdele bağlamak.Soft renklerin yoğun olarak kullanıldığı dönemde zaten Sonbahar modası olduğu için şimdilerde bile kullanabilecek bir look.















1949,Kasım
Gene bi 1940lardan girersek 40ların sonu 50lerin başı olan 1949 Kasım ayını genel görüntü olarak şöyle tabir edebiliriz.40lar aslında enteresan saç aksesuarların revaçta oduğu bir dönemdi aynı şekilde maskülen tarzın başlangıcı diyebileceğimiz bir dönem.Bayanlar gene sıklıkla eteğe devam ettiği için maskülen tarzınıda ceketleriyle ortaya çıkartıyorlardı.Aynı şekilde kutu çantalarında kullanıldığı bir dönemdi.












1963 Mayıs,Jean Shrimpton
1963 Mayıs tarihinde ise ilk süpermodellerden biri olan Jean Shrimpton ingiliz model ve oyuncudur.Aslında görüntü olarak çok beğendiğim bir kadın yüz şekli,gözleri yüzleri..Zaten 60larda adından sıkça söz ettiren bir kadındı.60ların ortalarında bir dönüm başlattı ve ilk mini eteği giyip kadınlarda mini etek modasını başlattı.60larda kullanılan en çok aksesuar şapka idi.Kıyafetlerin tarzını net göremesekte şapka zamanları olduğunu bu kapaktan anlamış olabiliriz.













1974 Aralık,Twiggy
1974 Aralık ayı kapağında ise yıllara meydan okuyan o zamanki hali bile daha yaş almış gözüken İngiliz model,aktrist ve şarkıcı ''Twiggy'. O dönemlerde aktrist olarak bir çok başarıya imza atmış ve şarkıcı kimliğinide ortaya çıkarmayı başarmıştır.O zamana gelirsek makyaj olarak en berbat dönemler diyebilirim.Kadınları güzelleştiren değilde aksine daha nasıl kötü gösterebilirim amacıyla kullanılıyormuş heralde Kıvır kıvır salık bırakılan saçlar..


70leri sadece bu kapakla ele alamayız tabiikide bohem tarzların,özgür tarzların zamanıydı o günler. Mini etek üstüne çoraplar,göbek açık üstler..Bunu ayrı bi konu olarak bile ele alabiliriz.Bohem tarzı ayırırsak,danteller,tüllerde o zamanın kullanılanlarındaydı.




1987


Bu senelerde oldukça kullandığımız kadife hangi dönemden geldi diye sorduk mu hiç ? 80lerden bir geliş hikayesi vardır. Ayriyetten parlak renklerin kumaşlarda sıklıkla denendiği zamandı.Naomi Campell'in kapak kızı olarak çıktığı dergi;
















Diğer kalan dönemleri eğer beğendiyseniz 2partı olarak paylaşırım:) Eksikliklerim varsa yorum olarak yazmanızı isterim..Okuduğunuz için teşekkürler

Bunları da Beğenebilirsiniz

4 yorum

  1. blog keşif etkinliğinden geliyorum, bende beklerim... sevgiler...
    www.soslubadem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :) Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen katıldım. Sizide bloguma beklerim www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,hoşgeldiniz💕 tabii hemen bakıyorum blogunuza🤗🤗

      Sil