BANANA REPUBLIC VE STİL ELÇİSİ(?)

24 Aralık

Merhabalaar!! Yaklaşık bi haftadır elime yazı almadım desem doğrudur. O kadar yoğundum ki bu yoğunluğum bugünlük boşş yarın kaldığı yerden devam! Belki demiştim anket ödevim vardı gerçekten hayattan bezdirdi !(BÜŞRA'NIN DAHA BAŞLAMAMASININ RAHATLIĞI)→ hepiniz tanırsınız büşrayı. Ders ingilizce olduğu için yaklaşık 4-5 sayfa anketle ilgili makale yazmayı da güzelce yerleştirdi bize hoca! Bide bu anketi sunma durumu var ondanda en az bi 15 slayt çıkmasın mı çok şükür neredeyse 2haftada bitti 2 haftanın 1 haftası anketlerle uğraşmak diğerinde de yazıları yazmak falan derken çok sıkıntıda olmasada bitirebildim.Bide akademik ingilizce dersimizin sunumu da var ona daha başlamadım ve pazartesi sunacağım.Finaller de başlıyor yani büyük ihtimalle bi kaç hafta yokum ama arada gene küçük küçük şeyler yazmaya çalışırım..


Herneyse kendime jile diktim söylemişimdir belki? Bu haftada ablamın evinde senelerdir  en ücra köşede mutasyona uğramasına ramak kalan kumaşını verdi. Abartmıyorum en az 3 sene olmuştur o kumaş orda kalalı! Bi türlü diktiremiyorum al bari sen mahvet dedi:D Valla abiye desem değil sıradan bi elbise heralde ama ablamın kumaşı abiye gibi göründüğü için özel günlerde kullanabilir büyük ihtimalle yani bittiğinde şöyle bir şey olacak. Tabii tercihen boyunu bilek hizasına kadar uzattım .Bana şuana kadar dikişle ilgili talep gelmedi,istek gelmediği içinde bende yazmıyorum ama önceki yazılarımda da dediğim gibi dikiş videoları,yada yazısını isterseniz burdan paylaşabilirim.









Konumuza gelirsek,artık gelelim bence :) Benim hayranı olduğum blogumun ilk yazısında kısacık yer verdiğim ilk yazımmış kusuruma bakmayın  kim bilir belki uğurum olan moda ikonu sosyetenin gururu; Olivia Palermo

Olivia'yı baştan aşağı anlatmak stilini konuşmak bir blogta yetmez zaten.Kuralsız stiliyle hayran bıraktıran,aksesuarlarıyla göz dolduran,ne eksik ne fazlası olan bir kadın o! Yaklaşık olarak bir kaç ay önce Banana Republic'in marka elçisi oldu,ve seçtiği parçalarla gene şaşırtmadı bizi !
Bu kış günlerine uygun yoğun olarak kahve ve pastel tonları ağırlıklı Oliva'nin seçtiklerine bakalım :)




İster yakaları kaldır ister indir! Olivia'nın seçtiği yıldız parça olan bu kaban;sade,minimalist,çabasız şıklık sunuyor.Zaten Olivia'da bu değil mi?

Olivia Palermo

Daha farklı bir stillle harmanlayan içine gene Banana Republic'in çizgili trikosunu ve pantalon olarak aynı marka ve  kabanıyla benzer ton olan,pantalonu tercih etmiş? Gözünüzde canlanması için →










İlk bakışta Olivia'nın tarzı gibi durmuyor değil mi? Gene kendi sözüyle yorumlayan moda ikonu kızımız bakış açılarını değiştirmiş.

Altına gri pantolon içine mankenin aynı gömleğinden ve çantanın gücü olaraktan Banana Republic markalı bu çantayı seçmiş vee Olivia ortaya çıkmış.














Benim gibi maxi boy elbise severlerr!!Banana Republic'in Sonbahar/Kış sezonunda görücüye çıkarttığı bu tasarım benide etkiledi demesem yalan olur.. Yılbaşı partisinde bile giyebileceğiniz bir elbise.Olivia'nın üstün kemer bilgisini söylemezsek olmaz.Zaten star parçaları kemer ve gözlük oluyor genelde.Bu elbiseye kemerini takınca bile havası nasıl değiştirmiş.. Uzun çizmeleriyle ise bahar ruhuna uygun













Az öncede bahsettiğim gibi Olivia'nın giyimde ki başarısı bi yana gözlük ve kemerde ki başarısı ayrı bir yana.Büyük gözlükleri her seferinde başarılı bir stille uygulamayı başarıyor.Banana Republic için seçtiği bu gözlük belki stilini yeni keşfedenler için şaşırtabilir ancak,Olivia'nın gözlük seçiminde sınırı yok :))





Feminen ve masküleni karıştırma da her zaman başarılı olan kırmızı çizgileri değişmeyen Olivia'yı sadece bir yönünden inceledik..Sizin en sevdiğiniz Olivia seçimi hangisi ? Beğendiyseniz yorum bırakmayı unutmayın! 

Bunları da Beğenebilirsiniz

9 yorum

  1. en beğendiğim parça gözlük oldu galiba:) güzel bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Daha güzelleri sizin olur temennisiyle:)

      Sil
  2. Yine dolu dolu bir yazı tebrik ederiz, kızkardeşim büşra doğuştan rahat 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşşekkür ederim kızkardeşleer:* hahhah hala başlamadı mı ?

      Sil
  3. ilk baştaki kombine bayıldım. bende dikişe merak sardım bu aralar. Önereceğiniz ücretli kurs varmı istanbulda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi bende çok beğendim onu :)) Eğer stilistlik ve modelistlik için bi kurs arıyorsanız kesinlikle Vakko Esmod'u öneririm,yani diğer eğitim veren kurumlar bi kaç tane var sözsel olarak çok güvence veriyolar bayaa da yüksek fiyat alıyolar ama hakkaten oraya vereceğiniz parayı Vakko Esmod'a verseniz hem daha uygun hem de eğitim olarak kaliteli ve sertifaklı da.. Geçerliliğinden emin değilim ama Vakko dunya devi olduğu için her ülkede sertifakası geçer diye düşünüyorum. Ben ise :) Halk eğitime gidiyorum haftanın iki günü ücretsiz oluyor zaten yakınınız da varsa halkeğitim,ismek bunlara herhangi bir maliyet ödemeden gidebilirsiniz bence:)) Ama bu konuyla ilgili ayrı ve geniş bir yazı yazarım belki orda size uyan kurumlar olabilir.Yorumunuz için teşekkür ederimm

      Sil
    2. halkeğitim var ama ben çalıştığım için saatleri uymuyor bana :(

      Sil
  4. Merhabalar, blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Siz de benim yeni açmış olduğum blogumu takip edip desteğinizi esirgemezseniz çok mutlu edersiniz. Sevgiyle kalın.

    kucukayipdunya@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii seve seve :) ancak yanlış yazmışsınız burdan görüp girmek isteyenler için blogspot heralde degilmi ?

      Sil